A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гімназія с.Пиняни Новокалинівської міської ради Самбірського району Львівської області

Новини

Дата: від до Скинути

Компас у світ знань - книга!

12 березня у нашій гімназії бібліотекар О. Кострицька провела у 6 класі годину спілкування «Компас у світ знань – книга». З метою визначення читацьких інтересів учні  взяли участь в анкетуванні. За результатами анкет визначено, що діти люблять читати оповідання, легенди, вірші.  Зацікавила учнів і книжкова виставка «Восьме диво світу – книга»,  підготовлена бібліотекарем гімназії.

12:56 12.03.2024

Мандрівка в океані книг

Згідно плану роботи в Пинянській гімназії до Тижня книги і дитячого читання «Під українським небокраєм книгу люблять і читають» Ольгою Кострицькою проведено бібліотечний урок з учнями 5 класу «Мандрівка в океані книг», «Живи, книго!». Мета уроку: розширити поняття про книги, розвивати пізнавальні інтереси, викликати бажання стати активними читачами, виховання в учнів бережливого ставлення до книг. Під час уроку учні виступили у ролі підручників, які сперечалися хто з них найважливіший. В інсценізації виступила королева книг і книжковий лікар, який розповів головні правила поводження з книгою. Також учні взяли участь у виставці ілюстрацій до прочитаних книг «Ми читаємо і малюємо».

12:59 11.03.2024

Величне слово Кобзаря

“Кобзарю! Знов до Тебе я приходжу, Бо Ти для мене - совість і закон!» Тарас Шевченко - велика і невмируща слава українського народу, духовний символ України і завжди наш великий сучасник, чиї полумʼяні пророчі рядки ще з дитячих літ вбирають в душу нові й нові покоління. Як весна щороку оновлює природу, так само поезія Великого Кобзаря оновлює наші душі, закликає бути чесними й милосердними, щиро любити свій народ, свою Батьківщину, знати історію, шанувати своїх героїв, щодня й щомиті бути готовими до боротьби за своє майбутнє. У ці березневі дні учні Пинянської гімназії під керівництвом вчителя української мови та літератури Христини Іванчук  вшанували памʼять Тараса Шевченка з нагоди 210-тої річниці від Дня народження поета. На літературному святі учні продекламували вірші із «Кобзаря» та поезії тих, для кого Шевченко став натхненням, виконали сучасні музичні твори на відомі слова поета та ті, які оспівують неймовірний талант нашого Світоча. Переглядаючи презентацію, школярі змогли пригадати основні віхи з біографії Тараса Шевченка, обговорити життя людини з незвичайною долею та неймовірним талантом. Слава Україні та великому сину українського народу!

12:49 08.03.2024

Збережемо первоцвіти!

Первоцвіти – одна з перших ознак весняного пробудження природи. Їх цвітіння свідчить про те, що зимовий сон закінчився і природа готова розквітати у повному обсязі. Квіти перших днів весни є джерелом нектару для комах, а також їх пилок та насіння – це їжа для птахів та інших мешканців лісу. З метою захисту первоцвітів у Пинянській гімназії вчителем біології Н. Гордієнко проведено інформаційну годину «Збережемо первоцвіти». Учні переглянули презентацію, ознайомилися з їх рідкісними видами, зачитували легенди, вірші, розгадували ребуси, малювали малюнки. Діти  дізналися які первоцвіти зростають на території нашого населеного пункту, обговорили проблеми збереження первоцвітів та висловили думки, що можна зробити для збереження  перших провісників весни.

13:30 06.03.2024

Крим - це Україна!

У єдності - наша сила!Ми - єдина країна! КРИМ - це УКРАЇНА!!! Під таким гаслом пройшла тематична виховна година у 3-4 класах до 10-х роковин спротиву окупації Криму, де учні переглянули пізнавальне відео "Незламні", презентацію "Цікаві куточки Криму", ознайомилися з хронологією подій, обговорили сучасну ситуацію на півострові, організували виставку малюнків "Мій сонячний Крим". Віримо, що наша спільна мрія збудеться і ця чудова перлина повернеться до складу неньки-України в найближчому майбутньому.

10:17 28.02.2024

Кібербезпека та інформаційна безпека

У сучасному світі є безліч спокус, особливо в інтернет просторі. Аби убезпечити учнів від негативного впливу інформаційного середовища, зміцнення  рівня обізнаності та підвищення рівня знань у сфері кіберзахисту педагог – організатор І. Яворська провела з учнями 7, 9 класів інформаційну годину « Кібербезпека та інформаційна безпека». Учні переглянули тематичну презентацію , визначили основні загрози та  правила  безпечної роботи в мережі Інтернет.

10:34 27.02.2024

Спротив триває!

26 лютого в Україні відзначають День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Цього року минає 10 років від проведення мітингу в м. Севастополі на підтримку територіальної цілісності України за участю кримських татар, українців та представників інших національностей. З метою формування ціннісного ставлення до українського народу, Батьківщини, нації вчителем історії І. Петриняком  проведено  інформаційну годину «Спротив триває!». Учні переглянули презентацію, ознайомилися з хронологією подій, обговорили сучасну ситуацію на півострові. Своїми малюнками учні 5, 6 класів засвідчили, що  ми не здалися, боротьба за цілісність та майбутнє нашої країни триває. Крим – це невіддільна частина території України!

12:13 26.02.2024

Поетичні читання творів Лесі Українки

26 лютого, з нагоди 153 річниці з дня народження Лесі Українки  в Пинянській  гімназії  відбулися поетичні читання творів великої поетеси.  Кожен читець намагався подати високе поетичне слово через призму своєї, ще зовсім юної душі, щоб вповні відчути красу літературної спадщини, залишеної  нашою геніальною землячкою. Учні 5 – 9 класів декламували улюблені рядки з поезій Лесі Українки, адже її вірші для кожного стали джерелом мудрості та незламної сили духу.  

10:34 26.02.2024

Друга річниця незламності

Сьогодні Україна та український народ  переживає важкі часи. Щодня у складних бойових умовах, під кулями і ракетами російських терористів ціною свого життя мужні ЗСУ боронять нашу рідну землю. Сьогодні питання свободи і волі, як ніколи є важливим. Ми всі спільно боремося за те, аби Український Гімн лунав на всій території України, у кожному куточку нашої незламної держави. 24 лютого виповнюється два роки повномасштабного вторгнення  росії в Україну, два роки нашої незламності! Пам’ятаємо всіх Героїв хто віддав своє життя за волю і незалежність. Віримо в те, що настане день нашої Перемоги! Справжньої, нашої, омріяної. І це буде найкращий день в нашому житті! Слава Україні! Героям слава!

09:11 23.02.2024

Міжнародний день рідної мови

21 лютого весь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Адже мова - одне з найцінніших надбань народу; це душа нації, її генетичний код. До відзначення свята долучилася й шкільна родина Пинянської гімназії . Учні 3-4 класів стали учасниками мовознавчої вікторини, вони познайомилися із цікавими фактами про мову, переглянули повчальне відео, змагалися у веселих конкурсах, працювали творчо, енергійно та плідно . Сьогодні ми є свідками відродження рідної української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова на весь світ. Тож бережімо її у всій чудовій красі для себе й наступних поколінь

10:33 21.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора