A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гімназія с.Пиняни Новокалинівської міської ради Самбірського району Львівської області

Новини

Дата: від до Скинути

Ми за дитинство без насилля

 В рамках щорічної акції "16 днів проти насильства" педагогом - організатором І. Яворською проведено тренінг " Ми за дитинство без насилля". Занадто багато у житті ми зустрічаємося з жорстокістю або стаємо її свідками. Вона не обминає найбільш вразливих членів суспільства - дітей. На тренінгу учні почерпнули для себе інформацію, яка допоможе протидіяти негативним явищам у повсякденному житті. І тоді наша головна мета - дитинство без жорстокості і насильства - стане набато ближче.

12:16 30.11.2021

Людської пам'яті мости

 Голодомор став найбільшою трагедією за всю історію українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом та організованістю з боку влади і наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. Цей день щорічно відзначається в четверту суботу листопада. А напередодні в Пинянському ЗЗСО І -ІІІст. для учнів 7 - 9 класів проведено тематичну годину "Людської пам'яті мости". Учні 8 класу під керівництвом вчителя історії І. Петриняка розповіли про основні події тих трагічних років. Хвилиною мовчання була вшанована пам'ять невинно убієнних голодом - геноцидом.

12:01 26.11.2021

Хімічні забави для допитливих

 В рамках проведення Тижня хімії в Пинянському ЗЗСО І - ІІст. вчитель Ігор Романович організував хімічні забави для допитливих " Ви зможете так схімічити?". Учні готували розчини кольорів веселки з витяжок харчових продуктів. Також учні мали можливість одержати вісті з поштової скриньки, які написали один для одного з відповідною хімічною адресацією та тематикою. Такі заходи викликають інтерес до хімії і водночас є хорошим інтелектуальним відпочинком.

10:59 25.11.2021

Герої завжди поміж нас!

21 листопада, ми, українці відзначаємо річницю Дня Гідності та Свободи! Революція Гідності - це історія, яка творилася на наших очах, і багато хто з нас був її учасником. Високу ціну заплатила Україна за свій європейський вибір на Майдані. Учні 7 класу з класним керівником Наталією Гордієнко вшанували пам'ять загиблих на майдані Героїв Небесної Сотні, які ціною власного життя захищали нашу свободу, суверенітет і цілісність України. Герої не вмирають! Герої серед нас!

14:20 22.11.2021

У світі цікавої хімії

З метою популяризації та розвитку пізнавального інтересу до вивчення хімії 22 листопада 2021року в Пинянському ЗЗСО І - ІІст. розпочався Тиждень хімії. Вчитель Ігор Романович ознайомив учнів із планом роботи. Учні 8 класу підготували цікаві повідомлення про те, чому потрібно вивчати хімію і як у повсякденному житті ми використовуємо ці знання. Також в цей день пройшов конкурс стінгазет на тему:" У світі цікавої хімії ", де І місце зайняла стінгазета учнів 9 класу.

14:13 22.11.2021

Єдиний національний урок "Безпечна дорога додому"

19 листопада класні керівники 1 - 9 класів провели Єдиний національний урок з безпеки дорожнього руху "Безпечна дорога додому". Учні переглянули відеоролики "Безпечна країна", повторили основні правила безпеки для пішоходів, правила переходу дороги, поведінки в громадському транспорті та з попередження дорожньо - транспортного травматизму.

11:56 19.11.2021

Твій друг - безпечний рух.

 Виставка малюнків на тему: " Твій друг - безпечний рух ", що пройшла в Пинянському ЗЗСО І - ІІ ст. в рамках Тижня безпеки дорожнього руху.

12:25 18.11.2021

Толерантність починається з мене

16 листопада у рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних відносин класним керівником О.Сопко із учнями 6 класу проведено заняття з елементами тренінгу "Толерантність починається з мене". Учні виконали вправи :      "унікальні листочки ", " ми різні, але схожі", " наш клас - територія толерантності ", " віддай мені ". Також на занятті шестикласники розглянули ситуації толерантної поведінки.

12:04 16.11.2021

Вікторина "Дорожні знаки та їх значення"

15 листопада в школі розпочався Тиждень безпеки дорожнього руху. З метою формування навичок безпечної поведінки на дорогах та в транспорті, зниження дитячого дорожньо - транспортного травматизму педагог - організатор Ірина Яворська провела інтелектуальну вікторину на тему:" Дорожні знаки та їх значення". Дві команди " Світлофор" і "Пішохід" змагалися за краще знання правил дорожнього руху, відгадували загадки, малювали попереджувальні дорожні знаки. Всі учасники заходу дійшли висновку, що правила дорожнього руху потрібно не тільки знати, але й завжди дотримуватися.

09:25 15.11.2021

Відкритий урок "Хімічні формули речовин"

З метою формування ключових і предметних компетентностей в учнів на уроках хімії 16 листопада у 7 класі вчитель Ігор Романович провів відкритий урок на тему:" Хімічні формули речовин", на якому учні навчилися записувати і читати формули речовин, визначати їх кількісний і якісний склад. На уроці вчитель використав різні форми роботи з учнями, а саме вправи "хімічне портфоліо", відкритий мікрофон", "хімічний крос", а також прийоми "формульний диктант", "власні приклади", "гронування". Учні вивчили символи, вміють користуватися формулами, тепер залишається крокувати в простір хімічних реакцій.

13:13 11.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора